Анастасія Попсуй відкривала у рамках днів Європи публічну панель «Житомир - місто рівних можливостей"

Депутатка Житомира, голова депгрупи «Рівні можливості» Ірина Ярмоленко та влада міста висловлюють вітання в о міського голови Ірпеня Анастасії Попсуй та відкриті до подальших обмінів досвідом після суботньої зустрічі 18 травня в рамках Днів Європи в Житомирі.

Ірина Ярмоленко, ініціаторка проекту GENDER MONTH, запросила в о мера Ірпеня до вітального слова під час урочистої дискусійної панелі «Житомир - місто рівних можливостей».

Між політичними діячками склалися гарні стосунки ще зі спільного національного проекту, після якого молоді лідерки продовжили взаємопартнерство.


Тоді Ірпінь успішно перейняв естафету з Житомира у прийнятті Хартії рівності від Рад Європи. 26 червня Хартія була підтримана житомирськими депутатами, а після спільних переговорів вже за тиждень, 3 липня, Хартія була проголосована депутатами Ірпінської міської ради.

На цьому спільна та об’єднуюча діяльність для розвитку громад лише продовжилася. Анастасія Попсуй, Президент Громадської організації «Європейська асамблея жінок-депутатів», підписала заяву Ірини Ярмоленко на вступ у її організацію і вони вже проговорили план наступних проектів. Зокрема, до 15 травня тривав проект з підтримки реалізації кращих жіночих анаціавти спільно з АМУ та Радою Європи.

Також представниці ОМС поділилися між собою досвідом в оцінці комфорту міста як для жінок, мам, дітей, чоловіків, людей з особливими потребами. В рамках переймання досвіду депутатки-нові лідерки планують кілька робочих поїздок  Житомиром та Ірпінем.  Зокрема, в питаннях благоустрою та оновлених шкіл, викладання з новими підходами у них. Також мова йшла про вродовження проекту Gender Month в Ірпені та Харкові.

— Ірпінь - це місто європейського зразка, і не тільки благоустроєм і темпами розвитку. Ірпінь дійсно гендерно чутливе місто, де 60% керівного складу самоврядування складають саме жінки. А в депутатському складі міської ради 20% жінок. Тому приєднання до Ініціативи ЄС - Хартії рівності - було для нас знаковим. Разом з Іриною Ярмоленко та іншими учасницями Європейької асамблеї жінок-депутатів ми будемо рухати методологію "рівності" у міста, - каже Анастасія Попсуй.

Анастасія Попсуй зазначила, що наше суспільство страждає через відсутність освіченості у гендерній тематиці. "Нещодавно журналісти проводили дослідження і на питання  “Як ви ставитесь до гетеросексуалів” 10 з 10 респондентів відповіли, що негативно. Хоча цим терміном позначають людей з традиційною орієнтацією. Нам потрібно побільше говорити на подібні теми, й зокрема на тему сімейних цінностей, це позбавить багатьох протиріч у суспільстві”, – зазначила виконуюча обов’язки міського голови Ірпеня Анастасія Попсуй.

Про Асамблею

Ми прагнемо об’єднати жінок зі сфери політики та самоврядування задля успішного впровадження реформ та кращих практик врядування на державному рівні й на місцях через принципи прозорості, справедливості, рівності, гласності, верховенства права та прав людини.

Наші партнери

МІЖНАРОДНА АМБАСАДА ЖІНОК-ПІДПРИЄМЦІВ
ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ЖІНОК-ДЕПУТАТІВ

Контакти

+38 097 232 90 40

+38 096 059 67 26

euro.assembly@gmail.com

08205 Київська область, м. Ірпінь, а/с 15 БО «Європейська асамблея жінок-депутатів»

©2016-2024 CCWEA. All Rights Reserved. Designed By www.2up.in.ua

Search