Ребекка Гармс стала членкинею Європейської асамблеї жінок-депутатів

Політик, євродепутатка з Німеччини, голова Євронесту (Euronest – платформа кооперації між Європарламентом та парламентами країн Східного партнерства: Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова, Україна) Ребекка Гармс (Rebecca Harms) написала заяву про вступ до Європейської асамблеї жінок-депутатів. Це відбулося під час зустрічі з активними українками у стінах Європарламенту в Брюсселі.

«Для нас це визначна подія. Тепер нам буде легше лобіювати демократичні зміни в нашій країні на місцях і надихати жінок іти на вибори», – наголосила Анастасія Попсуй, голова Європейської асамблеї жінок-депутатів.

Українські активістки мали можливість поспілкуватися із Ребеккою Гармс. Вона є членом Комітету з питань парламентської співпраці між Україною та ЄС. Депутат розповіла, що наступного року не балотуватиметься до Європарламенту і зосередиться на питанні покращення життя в Україні. Вона навіть буде розглядати можливість переїзду до України.

Нещодавно українські жінки за ініціативи голови Європейської асамблеї жінок-депутатів Анастасії Попсуй у рамках Всеукраїнського конкурсу «Кращі ініціативи жінок України для економічного розвитку місцевих громад» пройшли стажування в Європарламенті. Проект (конкурс) реалізовувався Європейською Асамблеєю жінок-депутатів за фінансування Міністерства міжнародних справ Канади через Асоціацію міст України та проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), який впроваджує Федерація канадських муніципалітетів.

 

 

Про Асамблею

Ми прагнемо об’єднати жінок зі сфери політики та самоврядування задля успішного впровадження реформ та кращих практик врядування на державному рівні й на місцях через принципи прозорості, справедливості, рівності, гласності, верховенства права та прав людини.

Наші партнери

МІЖНАРОДНА АМБАСАДА ЖІНОК-ПІДПРИЄМЦІВ
ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ЖІНОК-ДЕПУТАТІВ

Контакти

+38 097 232 90 40

+38 096 059 67 26

euro.assembly@gmail.com

08205 Київська область, м. Ірпінь, а/с 15 БО «Європейська асамблея жінок-депутатів»

©2016-2024 CCWEA. All Rights Reserved. Designed By www.2up.in.ua

Search